Voert u het gesprek met uw medewerkers over waar ze tegenaan lopen in de uitvoering van hun (administratieve) taken? Zijn veiligheidsinstructies te begrijpen? Is de toenemende digitalisering voor iedereen te volgen? Een groot aantal medewerkers met Nederlands als moedertaal heeft moeite met taal, rekenen of digitale toepassingen, maar komt daar niet voor uit. De schaamte is groot.
Er zijn diverse mogelijkheden om dit taboe open te breken. Een voorbeeld is de training voor leidinggevenden over motiverende gespreksvoering. Er zijn tools om te meten waar uw medewerkers staan op het gebied van lezen, schrijven, rekenen en/of digitale vaardigheden. Organisaties die u voor gingen hebben daar zeer gemotiveerde medewerkers aan overgehouden die weer open staan voor hun ontwikkeling. En dat draagt direct bij aan uw productiviteit.
Van oktober 2019-december 2020 hebben 18 organisaties zich ingezet voor de uitvoering van Taalakkoord zeeland. De toegekende Tel-mee-met-taal subsidie werd onder ander ingezet voor het (door)ontwikkelen van praktische tools ten behoeve van werkenden én werkzoekenden om drempels in werk zoveel mogelijk weg te nemen. Een voorbeeld daarvan is de Quickscan voor bedrijven, deze is tot stand gekomen in samenwerking met Cubiss en is in slechts 3 minuten in te vullen.
Op deze pagina vindt u informatie over wat de aanpak van taal op de werkvloer u oplevert. U vindt er onder andere een stappenplan.
Voor meer informatie neemt u contact op met Leerwerkadviseur Ine Dellebeke via zeeland@leerwerkloket.nl of 06 - 46 95 37 47.