De arbeidsmarkt verandert snel. Banen verdwijnen en nieuwe banen verschijnen. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en onze adviseurs kunnen je ondersteunen met gericht loopbaan- en scholingsadvies.
Het Leerwerkloket geeft onafhankelijk en kosteloos advies over leren en werken. We zijn er voor iedereen: werkzoekenden (met of zonder uitkering), studenten en scholieren, werknemers en werkgevers.
De kans is groot dat er bij uw bedrijf iemand werkt die moeite heeft met lezen, schrijven of met de computer. Hoe herken je deze medewerker? In Zeeland is 12,8% van de inwoners van 16 jaar en ouder minder taal-, reken- en/of digivaardig. Samenwerkingsverband Taalakkoord Zeeland heeft zich ingezet voor de aanpak van taalvaardigheid door werkgevers.
Vakbond CNV biedt een kosteloos traject aan waarbij je wordt opgeleid tot leerambassadeur. Als leerambassadeur begeleid je collega's in hun leerbehoeften en fungeer je als aanspreekpunt voor leervragen op de werkvloer.
Als werkgever heeft u natuurlijk het beste met uw werknemers voor. Vaak zijn er echter nog vragen over om- of bijscholing, over de inzet van financiële mogelijkheden of over erkend worden als Leerwerkbedrijf. Het Leerwerkloket Zeeland kan daarbij helpen.
1 op de 9 volwassenen in Nederland heeft moeite met lezen en schrijven. Helemaal niks om je voor te schamen dus! Weet je dat je tegenwoordig heel veel zelf kunt doen om beter te worden met taal en het gebruik van een computer?
Voor het volgen van scholing of andere vormen van leren, bestaan er verschillende regelingen waar u als werkgever gebruik van kunt maken. Deze leveren vaak aanzienlijke voordelen op.
Sinds 1 maart 2022 kun je STAP-budget via UWV aanvragen van maximaal €1.000 euro per jaar voor een opleiding. Je kunt deze subsidie gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt te versterken. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulans ArbeidsmarktPositie.
Een overzicht van de verschillende bewijsstukken waarmee de student de MBO opleiding kan verlaten, van diploma tot MBO verklaring. Daarnaast wordt uitgelegd voor wie de verschillende routes bedoeld zijn en hoe de financiering in zijn werk gaat.
Als werkplekbegeleider of leidinggevende wil je graag al je medewerkers zo goed mogelijk begeleiden. Soms gaat dat heel soepel, andere keren moeilijker. Daarom heeft Wij Techniek de training Grip Krijgen ontwikkeld. Zodat jij en je medewerkers beter en prettiger kunnen samenwerken.
Via Tel mee met Taal is er jaarlijks subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid onder werknemers. Tussen 1 januari en 29 februari 2024 is het weer mogelijk om deze subsidie aan te vragen.