Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert snel. Banen verdwijnen en nieuwe banen verschijnen. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en onze adviseurs kunnen je ondersteunen met gericht loopbaan- en scholingsadvies.

Zij gingen je voor

Het heeft even geduurd maar m'n geduld is beloond!

Hier het verhaal van Annet, vanuit een lastige situatie is het gelukt een nieuwe weg in te slaan. Lees hier haar verhaal:

“Ik ben eind vorig jaar bij het leerwerkloket  terechtgekomen toen 1 van mijn 2 werkgevers mijn contract niet kon verlengen. Deze periode wilde ik gebruiken om me te oriënteren op andere mogelijkheden. Daarvoor heb ik een competentietest gedaan, waarbij ik een goed beeld kreeg van waar mijn kwaliteiten en kansen liggen.

Vanwege de korte ww periode van slechts 3 maanden ,waarin ook nog de kerstvakantie viel, heb ik in die korte tijd geen andere baan kunnen vinden. Gelukkig kon ik wat meer uren krijgen bij mijn ene werkgever, zodat alles net lukte.

Ondertussen was ik  middels het Stapbudget begonnen met een cursus voor uitvaartmedewerker.

Een paar weken geleden hoorde ik via via dat er iemand nodig was bij de receptie van een vakantiepark bij mij in de buurt. Werk wat ik leuk vind om te doen en waar ik al ervaring in heb. Toen ik de vraag van een kennis kreeg of ze mijn gegevens mocht doorgeven aan de werkgever zei ik direct: Ja natuurlijk! Omdat er een nieuwe eigenaar is, zocht het bedrijf niet alleen iemand om de telefoon op te nemen en sleutels af te geven, maar iemand die ook bereid is om weer wat zaken te gaan opzetten, zoals een stukje horeca- en broodjesservice.

Gelukkig telde voor dit bedrijf ervaring zwaarder dan de juiste diploma’s waardoor ik snel in mijn nieuwe functie kon starten.

Tijdens onze gesprekken bij het leerwerkloket  ben ik gaan inzien dat ik beter niet kan solliciteren op banen die me meer energie gaan kosten dan dat het oplevert en ben ik beter gaan kijken naar vacatures die echt bij mij passen.Maar dit was nou net die baan die op mijn lijf geschreven is en die nu precies op het goede moment op m'n pad komt. 

De gesprekken hebben mij op het goede spoor gezet. Ik voel de energie die je van je werk krijgt als je op de goede plek zit! 

Hopelijk kan mijn verhaal anderen die twijfels hebben over hun huidige werksituatie een beetje hoop geven. Een hoop die ikzelf in die tijd wel even helemaal kwijt was! Nogmaals dank voor de inzichten die de gesprekken mij hebben gegeven. Ze hebben er voor gezorgd dat ik met meer vertrouwen in mijzelf een nieuwe weg kon inslaan.”