Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert snel. Banen verdwijnen en nieuwe banen verschijnen. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en onze adviseurs kunnen je ondersteunen met gericht loopbaan- en scholingsadvies.

Zij gingen je voor

Joyce merkte dat haar studie Social Work niet meer aansloot op haar interesses

Joyce heeft een HBO opleiding Social Work gevolgd en is al enige tijd aan de slag als hulpverlener. Ze komt daarbij in aanraking met complexe situatie. Ze gaat steeds meer twijfelen of het nog wel bij haar past en neemt contact op met het Leerwerkloket.

De stap van Joyce richting het Leerwerkloket is een goed besluit geweest vertelt ze; "ik stond op een lastig kruispunt in mijn leven wat betreft werk en welke richting ik op wilde. Mijn HBO Social Work voldeed niet meer aan mijn behoeften en wat er bij mij past, maar dan ontstaat daar een leegte; want wat dan wel?".

Ze besloot dat ze deze zoektocht niet alleen hoefde te doen en nam contact op het met Leerwerkloket Zeeland. "Al heel snel kwam er een reactie en had ik binnen mum van tijd een eerste afspraak met een Leerwerkadviseur".

Vanaf het eerste moment heeft ze zich gehoord gevoeld. Het Leerwerkloket begreep mijn zoekende positie en stelde voor om samen eens opnieuw te kijken waar haar sterke en minder sterke punten lagen en wat het werken in de hulpverlening haar tot nu toe heeft gebracht. Joyce maakte een uitgebreide competentie- en interessetest. De uitkomst is uitgebreid met haar besproken en gekoppeld aan haar huidige werk in de hulpverlening.

Ze kwam erachter dat wat ze altijd bij zichzelf vond passen, niet helemaal overeenkomt met hoe ze daar nu in staat. Ze besloot een andere richting in te slaan:  laagdrempelige hulpverlening met meer positiviteit en luchtigheid. Er kwamen ook heel andere beroepen op de voorgrond te staan op basis van de testuitslagen, zoals het werken bij staatsbosbeheer of iets met kinderen. 

Ze ging aan de slag, voerde veel gesprekken, legde contacten en kwam om de twee weken terug bij het Leerwerkloket om deze uitkomsten, ideeën en soms ook tegenvallers te bespreken. Het Leerwerkloket was erg betrokken en had een brede en open visie. Elk gesprek kwam de leerwerkadviseur met een lijstje ideeën, tips en adviezen. Joyce had veel aan de gesprekken en dit steuntje in de rug. 

Uiteindelijk heeft ze een baan gevonden in de kinderopvang, waar ze vanaf februari kan starten. In januari volgt ze een korte opleiding om hierna volwaardig aan de slag te kunnen in de kinderopvang: "Ik ben hier blij mee en benieuwd naar deze nieuwe uitdaging". 

"Ik raad het Leerwerkloket aan iedereen aan, die wil switchen van baan, het even niet weet, of wil kijken naar alle mogelijkheden wat betreft werk, opleidingen en zij-instroommogelijkheden".

Afbeelding
Afb. Kinderopvang