Aan de slag met de loopbaan

Selecteer hieronder links op de pagina wie je bent en welke opleiding je hebt gevolgd. De filters laten dan alleen informatie zien die precies past bij jouw situatie.

Aan de slag

Weet je niet precies wat je kwaliteiten en interesses zijn, dan kun je verschillende testen doen. Onderstaande testen zijn gratis. Vind je het lastig om een vragenlijst in te vullen? Maak dan gebruik van Testen met beeld en geluid.
Afbeelding
Test jezelf
Het Leerwerkloket geeft onafhankelijk en kosteloos advies over leren en werken. We zijn er voor iedereen: werkzoekenden (met of zonder uitkering), studenten en scholieren, werknemers en werkgevers.
Afbeelding
Banner
Overweeg je een overstap naar het onderwijs? Er is veel informatie te vinden over de voorwaarden, de mogelijkheden en de verschillende soorten onderwijs. In Zeeland kun je voor informatie en vacatures terecht op lesgeveninzeeland.nl. 
Afbeelding
Lesgeveninzeeland.nl
De afgelopen 2 jaar heeft 1 op de 4 werkgevers zij-instromers aangenomen. Nog eens 3 op de 10 werkgevers staan er open voor. Dat blijkt uit onderzoek van UWV onder meer dan 4000 werkgevers. 
Afbeelding
Zij instromer onderwijs
Via Tel mee met Taal is er jaarlijks subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid onder werknemers. Tussen 1 januari en 29 februari 2024 is het weer mogelijk om deze subsidie aan te vragen.
Afbeelding
Investeren in taal op de werkvloer loont
Op het juiste spoor: Ik werkte bij een bakkerij als verkoopmedewerkster. Het bedrijf ging failliet waardoor ik geen werk meer had. 
Afbeelding
een plan en dan?
Joachim denkt er al langere tijd over na om een opleiding te beginnen. Hij komt er alleen niet uit welke opleiding dat dan zou moeten worden. Samen met de adviseur is gekeken naar zijn kwaliteiten, capaciteiten en drijfveren. Dat hielp hem in het maken van een keuze die bij hem past. 
Afbeelding
opleiding
Oekraïense chauffeurs met groot rijbewijs kunnen nu code 95 in Nederland halen
Afbeelding
Vrachtwagenchauffeur
Je wilt de overstap maken naar een ander beroep. Waar moet je op letten? Volg de Checklist Carrièreswitch.
Afbeelding
Chechklist carriereswitch
De kans is groot dat er bij uw bedrijf iemand werkt die moeite heeft met lezen, schrijven of met de computer. Hoe herken je deze medewerker? In Zeeland is 12,8% van de inwoners van 16 jaar en ouder minder taal-, reken- en/of digivaardig. Samenwerkingsverband Taalakkoord Zeeland heeft zich ingezet voor de aanpak van taalvaardigheid door werkgevers.
Afbeelding
Animatie Taalakkoord Werkgevers
Vakbond CNV biedt een kosteloos traject aan waarbij je wordt opgeleid tot leerambassadeur. Als leerambassadeur begeleid je collega's in hun leerbehoeften en fungeer je als aanspreekpunt voor leervragen op de werkvloer.
Afbeelding
Leerambassadeurs CNV
Op deze pagina vind je informatie over verschillende sectoren en beroepsgroepen. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.  
Afbeelding
Kiezen voor een beroep
Als werkgever heeft u natuurlijk het beste met uw werknemers voor. Vaak zijn er echter nog vragen over om- of bijscholing, over de inzet van financiële mogelijkheden of over erkend worden als Leerwerkbedrijf. Het Leerwerkloket Zeeland kan daarbij helpen.
Afbeelding
Investeren in kennis en leerlingen
Joyce heeft een HBO opleiding Social Work gevolgd en is enige tijd aan de slag als hulpverlener. Ze gaat steeds meer twijfelen of het nog wel bij haar past en neemt contact op met het Leerwerkloket.
Afbeelding
Afb. Kinderopvang
De website Leeroverzicht biedt een onafhankelijk en zo compleet mogelijk overzicht van de beschikbare opleidingen in Nederland.
Afbeelding
Leeroverzicht.nl
Gefeliciteerd, je bent (bijna) 18 jaar! Bij DUO regel je geld voor je opleiding. Kies de opleiding die je doet en lees wat je kunt krijgen.
Afbeelding
Afbeelding van studente met schoolboeken
Als werkplekbegeleider of leidinggevende wil je graag al je medewerkers zo goed mogelijk begeleiden. Soms gaat dat heel soepel, andere keren moeilijker. Daarom heeft Wij Techniek de training Grip Krijgen ontwikkeld. Zodat jij en je medewerkers beter en prettiger kunnen samenwerken.
Afbeelding
logo
Voor het volgen van scholing bestaan er verschillende regelingen waar jij gebruik van kunt maken. Jouw situatie bepaalt welke regelingen er voor jou gelden.
Afbeelding
Stapeltjes munten waaruit kleine plantjes groeien
Een overzicht van de verschillende bewijsstukken waarmee de student de MBO opleiding kan verlaten, van diploma tot MBO verklaring. Daarnaast wordt uitgelegd voor wie de verschillende routes bedoeld zijn en hoe de financiering in zijn werk gaat.
Afbeelding
Afbeelding van afgestudeerden
Het Leerwerkloket is er voor iedereen! Of je nu werkzoekende, werknemer, scholier of werkgever bent. Bekijk de animatie voor meer informatie.  
Afbeelding
Animatie Leerwerkloket
Dit webinar is te bekijken via de link onderaan deze pagina Organisatie: Landelijk Team Leerwerkloketten Spreker: Jeroen van den Brand, adviseur Leerwerkloket NO-Brabant en onderwijsmakelaar RMT
Afbeelding
Afbeelding webinar Leerwerkloket
Het UWV heeft in samenwerking met NRTO, de mbo-raad en SBB een Inspiratiekaart kansrijke beroepen gemaakt. Deze kansrijke beroepen zijn gekoppeld aan op- en omscholingsmogelijkheden die via het mbo leiden tot een diploma, mbo-certificaat of praktijkverklaring. 
Afbeelding
inspiratiekaart bij- en omscholing via het mbo voor kansrijke beroepen
Sinds 1 maart 2022 kun je STAP-budget via UWV aanvragen van maximaal €1.000 euro per jaar voor een opleiding. Je kunt deze subsidie gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt te versterken. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulans ArbeidsmarktPositie.
Afbeelding
Afbeelding met persoon die achter boeken zit
Voor het volgen van scholing of andere vormen van leren, bestaan er verschillende regelingen waar u als werkgever gebruik van kunt maken. Deze leveren vaak aanzienlijke voordelen op.
Afbeelding
Wie betaalt
Ben je je aan het oriënteren op om- of bijscholing? Je weet niet goed waar de mogelijkheden liggen? Bekijk dan eens het overzicht met kansrijke beroepen van UWV.
Afbeelding
Logo
1 op de 9 volwassenen in Nederland heeft moeite met lezen en schrijven. Helemaal niks om je voor te schamen dus! Weet je dat je tegenwoordig heel veel zelf kunt doen om beter te worden met taal en het gebruik van een computer? 
Afbeelding
Eerste hulp bij
Melissa droomde altijd al van werken in de zorg. Ze wist dat dit haar roeping was. Toen ze haar baan als medewerker in een bedrijfskantine verloor, ging ze niet bij de pakken neerzitten. Tijdens haar intakegesprek bij UWV gaf ze aan dat ze graag wilde werken in de zorg.
Afbeelding
Verpleegster zorgt voor oudere man
Wil je in Nederland werken of een opleiding volgen, maar heb je een buitenlands diploma? Dan kan je bij het Informatiecentrum Diplomawaardering een diplomawaardering aanvragen. 
Afbeelding
Wat is mijn buitenlandse diploma waard?