Selecteer hieronder links op de pagina wie je bent en welke opleiding je hebt gevolgd. De filters laten dan alleen informatie zien die precies past bij jouw situatie.
Weet je niet precies wat je kwaliteiten en interesses zijn, dan kun je verschillende testen doen. Onderstaande testen zijn gratis. Vind je het lastig om een vragenlijst in te vullen? Maak dan gebruik van Testen met beeld en geluid.
Het Leerwerkloket geeft onafhankelijk en kosteloos advies over leren en werken. We zijn er voor iedereen: werkzoekenden (met of zonder uitkering), studenten en scholieren, werknemers en werkgevers.
Overweeg je een overstap naar het onderwijs? Er is veel informatie te vinden over de voorwaarden, de mogelijkheden en de verschillende soorten onderwijs. In Zeeland kun je voor informatie en vacatures terecht op lesgeveninzeeland.nl.
Corona slaat in sommige beroepen hard toe. In de horeca, evenementensector, het toerisme en de reisbranche vallen ontslagen. Omscholen is het toverwoord. Deze twee mensen slaan een andere richting in.
De kans is groot dat er bij uw bedrijf iemand werkt die moeite heeft met lezen, schrijven of met de computer. Hoe herken je deze medewerker? In Zeeland is 12,8% van de inwoners van 16 jaar en ouder minder taal-, reken- en/of digivaardig. Samenwerkingsverband Taalakkoord Zeeland heeft zich ingezet voor de aanpak van taalvaardigheid door werkgevers.
Wilt u 1 of meer van uw medewerkers of nieuwe medewerkers laten omscholen naar een beroep in de techniek of ICT? Als werkgever kunt u met ingang van 1 september 2021 aanspraak maken op financiële ondersteuning van de nieuwe Omscholingsregeling.
Op deze pagina vind je flyers met informatie over verschillende sectoren en beroepsgroepen. We hebben flyers over beroepen in de zorg, de kinderopvang, sociaal werk, jeugdzorg, over het werken bij een klantenservice, de schoonmaak, in de ICT, in het onderwijs en in de autobranche. Deze pagina wordt regelmatig ge-update.
Als werkgever heeft u natuurlijk het beste met uw werknemers voor. Vaak zijn er echter nog vragen over om- of bijscholing, over de inzet van financiële mogelijkheden of over erkend worden als Leerwerkbedrijf. Het Leerwerkloket Zeeland kan daarbij helpen.
Voor het volgen van scholing bestaan er verschillende regelingen waar jij gebruik van kunt maken. Jouw situatie bepaalt welke regelingen er voor jou gelden.
Een overzicht van de verschillende bewijsstukken waarmee de student de MBO opleiding kan verlaten, van diploma tot MBO verklaring. Daarnaast wordt uitgelegd voor wie de verschillende routes bedoeld zijn en hoe de financiering in zijn werk gaat.
Dit webinar is te bekijken via de link onderaan deze pagina
Organisatie: Landelijk Team Leerwerkloketten
Spreker: Jeroen van den Brand, adviseur Leerwerkloket NO-Brabant en onderwijsmakelaar RMT
Het UWV heeft in samenwerking met NRTO, de mbo-raad en SBB een Inspiratiekaart kansrijke beroepen gemaakt. Deze kansrijke beroepen zijn gekoppeld aan op- en omscholingsmogelijkheden die via het mbo leiden tot een diploma, mbo-certificaat of praktijkverklaring.
Vanaf 1 maart 2022 kun je STAP-budget bij UWV aanvragen van maximaal €1.000 euro per jaar voor een opleiding. Je kunt deze subsidie gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt te versterken. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulans ArbeidsmarktPositie.
Is uw bedrijf gevestigd in de Nederlands-Vlaamse grensregio?
Wilt u grensoverschrijdend netwerken?
Of bent u op zoek naar personeel?
Dan nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan één van onze Cross-Border congresavonden: “De toekomst is samen!
Voor het volgen van scholing of andere vormen van leren, bestaan er verschillende regelingen waar u als werkgever gebruik van kunt maken. Deze leveren vaak aanzienlijke voordelen op.
Ben je je aan het oriënteren op om- of bijscholing? Je weet niet goed waar de mogelijkheden liggen?
Bekijk dan eens het overzicht met kansrijke beroepen van UWV.
1 op de 9 volwassenen in Nederland heeft moeite met lezen en schrijven. Helemaal niks om je voor te schamen dus! Weet je dat je tegenwoordig heel veel zelf kunt doen om beter te worden met taal en het gebruik van een computer?
Melissa droomde altijd al van werken in de zorg. Ze wist dat dit haar roeping was. Toen ze haar baan als medewerker in een bedrijfskantine verloor, ging ze niet bij de pakken neerzitten. Tijdens haar intakegesprek bij UWV gaf ze aan dat ze graag wilde werken in de zorg.
Wil je in Nederland werken of een opleiding volgen, maar heb je een buitenlands diploma? Dan kan je bij het Informatiecentrum Diplomawaardering een diplomawaardering aanvragen.
Je hebt een beroep gevonden dat bij je past en je weet nu welke opleiding of cursus je wilt gaan volgen. Biedt jouw huidige werkgever de mogelijkheid om te leren en te werken? Ga dan eens in gesprek om te kijken wat er mogelijk is.
Weet je in welke sector je het liefst wilt werken? Dan is het tijd om te kijken of er binnen die sector genoeg werk is. Soms verschilt het aanbod aan werk in een sector per beroep. Bereid je dus goed voor en kies voor een omscholing/opleiding voor een beroep met goede baankansen.
Investeren in je eigen competenties is de beste investering die je kunt doen als het aankomt op financiële zekerheid. Het leren van nieuwe skills en meegaan met de nieuwe technologische ontwikkelingen zorgt voor meer autonomie in je werk en grip op het leven.